Bedrijven

Maatcursus zakelijk Duits en Engels voor bedrijven

Volledig op maat en afgestemd op de werksituatie, het vakjargon en de leerdoelen van uw medewerkers

Is jouw bedrijf internationaal actief en vind je het belangrijk dat zakenrelaties en collega’s in het buitenland vloeiend en correct te woord worden gestaan? Merk je dat medewerkers soms moeite hebben een gesprek te voeren, een e-mail te schrijven en er tegenop zien de telefoon aan te nemen? Zoek je een cursus zakelijk Engels of Duits die zorgt dat medewerkers het vakjargon beter beheersen, zodat zij vol zelfvertrouwen ieder gesprek met het buitenland aangaan?

Met een cursus zakelijk Engels en zakelijk Duits op maat komt het vakjargon aan bod dat past bij jouw bedrijf."

De taaltraining wordt volledig op maat gemaakt en afgestemd op het werk én de leerdoelen van je medewerkers. De taaltraining op maat zorg ervoor dat zij:

 • Betere relaties opbouwen en onderhouden met buitenlandse klanten en zakenrelaties
 • Met meer vrijheid en zelfvertrouwen Duits en/of Engels spreken
 • Makkelijker onderhandelen en beter presenteren
 • Minder fouten maken
 • Meer werkplezier en motivatie ervaren
Individuele taalcoaching

Cursus zakelijk Duits en Engels op maat

Leren in de praktijk geeft het beste resultaat. Deelnemers passen direct toe wat ze hebben geleerd!

In de cursus zakelijk Duits en Engels op maat leg ik vooral de nadruk op het kunnen omgaan en toepassen van de taal binnen het eigen vakgebied. Jouw medewerkers krijgen in deze training dus te maken met hun dagelijkse praktijk! Zowel het beter leren schrijven als spreken komen  uitgebreid aan bod en beide onderdelen worden in het op maat geschreven lesboek uitgebreid behandeld. 

Nogmaals: op maat, is bij Beter met Taal! ‘ écht op maat en dus volledig afgestemd op de leerbehoefte en werksituatie van de deelnemers’

Leren met grote betrokkenheid en groeiend zelfvertrouwen

Na de lessen gaan deelnemers weer aan het werk en hebben ze hun lesboek bij de hand. Dat werkboek is volledig afgestemd op hún werk en praktijk, zodat ze direct  kunnen toepassen wat ze in de les hebben geleerd. 

Het is dan ook mooi om te zien dat uw medewerkers grote sprongen in hun taalvaardigheid krijgen. Maar ook hun zelfvertrouwen krijgt een flinke boost. 

Vaak zie ik dat cursisten al na een bijeenkomst spontaan gaan oefenen met elkaar en zonder gêne de telefoon uit het buitenland opnemen. 

Een cursus die snel effectief is en mag rekenen op grote betrokkenheid van de deelnemers!

Opdrachtgevers zijn vaak positief verrast als ze merken dat ik me grondig verdiep in het vakjargon en de technische termen die dagelijks op hun werk gebruikt worden.

Dat maakt het een maatwerktraining!

Ik schrijf deze taaltraining op basis van wat binnen het bedrijf plaatsvindt. Juist daardoor wordt de taal snel praktisch toepasbaar en haalt iedereen het maximale uit de maatwerktraining zakelijk Duits en/of Engels.”

Maatwerk­training?

Mail of bel  06-15003574
voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Maatwerktraining

Zorgt voor gemotiveerde deelnemers én meer rendement

De maatwerktraining is perfect voor iedereen die met meer gemak en zelfvertrouwen wil communiceren met het buitenland. In deze training ga ik veel dieper in op het vakjargon in jouw bedrijf en de specifieke werkzaamheden van de deelnemers dan in een standaard cursus zakelijk Engels of Duits. Het specifieke jargon is volledig verwerkt in het cursusmateriaal en afgestemd op de leerbehoeften van deelnemers. De cursus sluit nauw aan bij de dagelijkse praktijk.  Dat is de voorwaarde om deelnemers te motiveren en actiever bezig te laten gaan met de taaltraining. En dat merk je aan de resultaten!

Een aanpak op maat

Op maat is écht op maat!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom kijk ik eerst zorgvuldig naar het startniveau en onderzoek ik nauwkeurig wat de leervragen en de trainingsdoelen van de deelnemers zijn. Zij zijn immer de experts en kennen hun leerbehoeften het best. Om dat helder te krijgen voer ik aantal gesprekken met de cursisten.  Die informatie vormt dan de basis waarmee ik  het lesmateriaal op maat met behulp van de SELEP-methode ontwikkelen. Met deze methode zorg ik ervoor dat de theorie, de opdrachten en de oefeningen in de lessen volledig worden afgestemd op de werkzaamheden en het vakjargon van de deelnemers in de praktijk. 

Cursus zakelijk Duits en Engels voor bedrijven

De SELEP - METHODE (Snel en Effectief Leren uit Eigen Praktijk)

Boek in de hoek

Hoe blijf je gemotiveerd bij een training die je voor je werk doet? Een taaltraining nog wel? In de 20 jaar dat ik taaltrainingen geef, heb ik cursisten zien afhaken. Niet omdat ze het niet zouden kunnen, maar omdat ze zich bezig moesten houden met zaken die niets met hun praktijk te maken hebben en hun weinig tot niets interesseerden. Huiswerk werd dan ook niet of nauwelijks gedaan en na de les lag het boek geduldig in een hoek te wachten op de volgende bijeenkomst. Ik begreep het ook wel. Want zeg nou zelf, wat heb je er aan die Duitse naamvallen te leren of te weten hoe je een hotel boekt in Duitsland, terwijl jij je elke dag bezighoudt met beveiliging van gebouwen en terreinen en daarom contact moet hebben met Duitse of Engels sprekende collega’s en klanten? 

Actief, gemotiveerd en mèt plezier! 

Hoe anders zou het zijn met een cursus die gaat over je eigen werkzaamheden,  situaties die jij tegenkomt in je werk of problematiek waar jijd mee te maken hebt. In een vreemde taal! Dat vraagt om een maattraining die aanzet tot actie en zèlfs studeren! Ik wilde cursisten die actief, gemotiveerd en met plezier een cursus volgen. En voor mijn opdrachtgever wilde ik het optimale effect uit de investering kunnen bieden.

Daarom heb ik de SELEP-methode ontwikkeld. In deze training komen zaken aan de orde die in de eigen praktijk toe te passen zijn! Om zo’n training te kunnen schrijven, voer ik  om te beginnen gesprekken met alle deelnemers. Ik stel hen de volgende vragen:  

 • Wat doet jullie bedrijf of organisatie
 • Wie zijn je klanten?
 • Wat zijn je producten of diensten?
 • Wat is jouw functie?
 • Waaruit bestaan jouw werkzaamheden?
 • Met wie heb je te maken?
 • Waar gaan je gesprekken over?
 • Waar loop je tegenaan?
 • Wat moet je weten?
 • Wat zou je willen kunnen?

  Pas als ik antwoorden op die vragen heb, ga ik aan het werk met het ontwikkelen en schrijven van de cursus op maat! 

  Dàt noemen we bij Beter met Taal! een maatwerktraining. Intensief, effectief en heel erg leuk!

De ervaring leert; huiswerk schiet er vaak bij in

De maattraining is zodanig ontwikkeld dat huiswerk maken niet meer nodig is. Dat is een bewuste keuze. Want de ervaring leert dat buiten de lessen om huiswerk maken niet voor iedereen werkt. Deelnemers komen daar, ondanks alle goede voornemens, niet meer aan toe. Het leren moet op andere manier georganiseerd worden. Door te werken met de SELEP-methode, zijn het lesmateriaal en het werkboek volledig afgestemd op het werk en de werksituatie van de deelnemers. Tijdens het werk pakken zij het werkboek erbij om direct toe te passen wat in de les is geleerd. Daardoor is huiswerk niet meer nodig! Er wordt geoefend met het geleerde door het direct toe te passen in de werksituatie.

Jouw medewerkers hebben meer waardering voor een maatwerktraining

 • Ze zijn sterker gemotiveerd om de training te volgen en leren al doende in de praktijk
 • Vanaf les 1 kunnen ze nieuwe dingen toepassen in hun werk
 • Ze ontwikkelen meer zelfvertrouwen in het zakelijk spreken van Engels en/of Duits
 • Ze groeien in hun werk en professionaliteit
 • Ze ervaren meer werkplezier en voldoening!
 • Ze presteren beter en maken minder fouten
 • Resultaat: meer tevreden klanten, betere klant- en zakenrelaties.

Praktische informatie

Doelgroep:

Professionals en vakspecialisten (alle niveaus)

Training:

Op maat ontwikkelt voor iedere branche

Talen:

Engels en Duits

Aantal lessen:

10 -12 lessen

Tijdsduur:

2 uur per les

Zelfstudie:

Geen, dit gebeurt in de praktijk!

Deelnemers:

Max 10 deelnemers per groep

Locatie:

In company of (in overleg een locatie buiten het bedrijf)

Lesmateriaal:

Op maat ontwikkeld

Offerte op aanvraag: 06 15003574 of info@betermettaal.nl

Beter met Taal | Taalbureau voor bedrijf en onderwijs

“Het belangrijkste is dat deelnemers na de training met meer plezier en zelfvertrouwen contact hebben met hun buitenlandse klanten en zakelijke relaties!”

Persoonlijke aandacht motiveert

Intensieve persoonlijke training, begeleiding en coaching motiveert deelnemers om hun persoonlijke leerdoelen te halen.

Bewezen methodiek die werkt

Een gestructureerde, praktijkgerichte en interactieve aanpak met veel persoonlijke aandacht zorgt gegarandeerd voor resultaat.

Maatwerk levert hoogste rendement

Het leerplan is volledig afgestemd op uw bedrijf. Zo is het geleerde direct toepas­baar en heeft u het meeste rendement van uw investering.

> 20 jaar ervaring

Marjan is door de wol geverfd met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwik­kelen van taal­trainingen voor bedrijven.

Vraag direct een offerte aan of bel voor meer informatie 06-1234 5678

Scroll to Top

Vraag vrijblijvend een offerte aan.