Examentraining Engels en Duits

Examen­training Engels en Duits voor Havo en VWO

Met meer zelfvertrouwen en rust examen doen

Moet jij het komende jaar eindexamen Engels of Duits examen doen en zie je daar nu al als een berg tegenop? Heb je last van examenstress of ben je bang dat je niet voldoende bent voorbereid om het eindexamen te halen? 

Kom dan in actie en meld je aan voor een goede training.

Met de juiste examentraining Engels of Duits vergroten we jouw taalvaardigheid én je zelfvertrouwen, zodat je straks op een ontspannen manier je examen haalt!

Wie straks examen moet doen in een vreemde taal, moet nu al beginnen met veel oefenen en meters maken! Dat vermindert stress en levert punten op!'"

Het eindexamen Engels of Duits is geen kwestie van een avondje blokken of woordjes leren. Het vergt naast een forse parate woordenschat, ook taalinzicht en de vaardigheid om leesstrategieën toe te passen. 

Competenties die je nodig hebt en die je ontwikkelt door veel en over een langere periode te oefenen! Maar ja,  je heb al zoveel aan je hoofd en tekst verklaren was nou eenmaal nooit een grote hobby van je.

In deze examen­training ga je met 3 tot 5 andere examenkandidaten aan het werk, want jullie doen deze training met minimaal 4 en maximaal 6 personen. En ik beloof je: tekst verklaren wordt nog leuk ook!

Wat leer je in de examentraining?

Betere leesvaardigheid door leesstrategieën, woordenschat en zelfs grammatica!

Het centraal examen bestaat uit het lezen van teksten en het beantwoorden van de vragen daarover : tekstverklaren dus. Geloof me, ik weet uit eigen ervaring hoe lastig dat kan zijn en ik begrijp dan ook heel goed hoe jij je voelt! 

In de examentraining staan we uitgebreid stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om de tekst beter te lezen en te begrijpen en de examenvragen snel en goed te kunnen beantwoorden. 

We werken aan je leesvaardigheid door leesstrategieën en woordenschat. We kijken naar signaalwoorden, voor- en achtervoegsels.  En af en toe pakken we wat grammatica mee. Want, je gelooft het misschien niet, maar grammaticaal begrip helpt je, zèlfs bij tekst verklaren!

De training besteedt volop aandacht aan:

 • leesstrategieën: zodat jij vragen begrijpt en teksten sneller doorgrondt
 • de vraagstelling:: essentieel om tot het goede antwoord te komen
 • het vergroten van je parate woordenschat: zodat jij  tijdens je examen meer tijd hebt
 • voor- en achtervoegsels die je helpen een woord te ontleden en te begrijpen
 • we staan stil bij actuele onderwerpen en zoeken daar alvast relevante woorden bij
 • het herkennen en interpreteren van signaalwoorden: zodat je sneller bij het juiste antwoord komt.

De examentraining is geslaagd wanneer jij het zelfvertrouwen hebt dat je zonder stress een goed cijfer kunt halen voor je examen Duits of Engels.”

Wil jij ook goed voorbereid je examen Engels en/of Duits doen?

Mail of bel  06-15003574
voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Een examentraining Engels of Duits levert kostbare punten op!

Voor alle leerlingen die gewoon moeite hebben met talen of kampen met een achterstand

Wat de aanleiding voor een examentraining ook is (dyslexie, een leerachterstand of gewoon moeite met talen), een examentraining helpt jou bij het succesvol afronden van je examenjaar. En echt, een examentraining scheelt zomaar 1 tot 1,5 punt!

Als je de examentraining gevolgd hebt, ben je

 • goed voorbereid op je examen
 • weet je hoe je het examen gaat aanpakken
 • begin je zonder stress aan je examen
 • haal je een aanzienlijk beter cijfer (fijn bij numerus fixus)
 • verhoog je je slagingskansen

Online examentraining

Examentraining vanuit huis: dezelfde resultaten in minder tijd

Misschien woon je te ver weg of vind je het prettiger of handiger om de examentraining online te volgen? Geen probleem. Via Skype, Teams of Zoom begeleid ik je persoonlijk. Omdat we online werken is de groepsgrootte is wat kleiner, min. 2 tot max. 3 studenten.

Wat jij nodig hebt is een laptop of tablet en een goede internetverbinding. Je ontvangt vooraf digitaal het lesmateriaal en de opdrachten. Tijdens de onlinelessen werken we aan jouw persoonlijke leerdoelen en krijg je feedback op de opdrachten. 

Een prima examentraining zonder reistijd en volledig ‘coronaproof’.

Examentraining in jouw woonplaats?

Woon je niet in de buurt van Apeldoorn, maar wil jij je ook samen met mij en een groepje examenleerlingen een examentraining doem? Dat kan!

 Ik kom naar je toe als mijn agenda ruimte biedt en jij minimaal 4 tot maximaal 6 examenleerlingen hebt die een examentraining Duits en/of Engels willen volgen. 

Bel me voor de mogelijkheden of stuur een mail!

Waarom bij mij een examen-training?

Beter met Taal | Taalbureau voor bedrijf en onderwijs

Een taal leren is gewoon leuk!

Ik geef al meer dan 20 jaar taal- en examentrainingen aan middelbare scholieren. Ik ken de lesstof van de leerlingen en de opzet van de examens als geen ander. Uit eigen ervaring weet ik waar leerlingen tegenaan lopen. Ik heb als invalkracht les gegeven op verschillende middelbare scholen en ik mag nu een klas op het MBO begeleiden naar het examen Duits. Drie uur per week, zodat ik genoeg tijd over heb voor ander leerlingen die mij nodig hebben. 

Ik sluit graag aan bij verschillende typen kinderen, zodat dat zij gemotiveerd en met plezier grote stappen zetten bij de voorbereiding op het examen Engels en/of Duits. 

Wat naar mijn idee het allerbelangrijkste is? Het feit dat ik een rotsvast vertrouwen heb in elke leerling. “Ik weet waar de schoen wringt en als ik het gewoon nog eens rustig uitleg roepen 9 van de 10 leerlingen: ‘O, was dat het?’ Dan heb ik mijn werk goed gedaan! En voor wie het nog niet snapt legt ik het gewoon nog een keer uit, net zo lang tot het kwartje valt.”

Voor al mijn lessen en training geldt mijn uitgangspunt: een taal leren is leuk en je kúnt het ècht!

Persoon­lijke aandacht

Interactieve training met intensieve persoonlijke begeleiding en coaching.

Gemoti­veerde leer­lingen

Door nauw aan te sluiten bij persoonlijke vragen en leerdoelen.

Betere cijfers en minder stress

Praktische oefeningen maken het geleerde direct toepasbaar.

Meer dan 20 jaar ervaring met examentrainingen voor middelbare scholieren.

Wil je goed voorbereid en vol zelfvertrouwen je examen Engels en/of Duits doen?

Heb je nog vragen?

Ik beantwoord ze graag!

Bel me even op 06 -15003574 of mail info@betermettaal.nl

Scroll to Top