Over Marjan

Beter met Taal!

 

Taalbureau voor bedrijf en onderwijs

Beter met Taal! is mijn taalbureau. Inmiddels is het ruim 20 jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijf gestart ben om zo mijn passie voor communicatie, talen en lesgeven te bundelen in taal- en examentrainingen voor bedrijven en middelbare scholieren.

Mijn zakelijke klantenkring zit door heel Nederland. Zo train ik de ene dag in Brabant, de volgende dag in Noord-Holland en reis ik een week later naar Twente. Leerlingen die bijles of examentraining bij mij volgen, wonen in een straal van 20 kilometer om Apeldoorn heen. Maar ik kom ook rustig op locatie elders trainen als een groepje leerlingen me nodig heeft.

Ik ken de pijnpunten van zowel volwassenen als leerlingen in het voortgezet onderwijs en zie snel waar ze vastlopen,  waardoor ze zelfvertrouwen inleveren en niet effectief leren. Ik help ze met het aanleren van nieuwe leerstrategieën, zodat het leren ineens veel meer oplevert in minder tijd!

Beter met Taal | Taalbureau voor bedrijf en onderwijs

Pretpakket: een goede keuze!

Ik begon mijn loopbaan bij een groot internationaal bedrijf, waar werd bevestigd dat ik toch de juiste keuze had gemaakt door op het VWO voor talen te kiezen. Beter gezegd, mijn talenkennis kwam goed van pas! Bij mijn tweede werkgever heb ik het belang van het spreken van talen en het belang van taalvaardigheid ècht ondervonden. 

Ik reisde regelmatig, want het onderhouden van de contacten met onze internationale agenten, behoorde tot mijn taken. Een heerlijke bevestiging van dat wat mijn vader een ‘pretpakket’ noemde, (VWO met vier  talen!) helemaal zo gek nog niet was. 

Talenkennis, een handvol flair en het gewoon maar doen!

Ik leerde in die tijd ook, dat  ‘een beetje over de grens praten’ niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is.  Behalve misschien als je die taal had kunnen leren op een manier die makkelijker, toegankelijker en plezieriger is dan de manier waarop in veel standaard taaltrainingen de lesstof wordt aangeboden.  Dat inzicht is nog steeds de basis voor mijn trainingen. 

Ik bied voor elk wat wils en het mag ècht leuk zijn!

Op maat, algemeen zakelijk, individueel of modules?

SELEP-methode: geheel op maat!

Mijn meest effectieve taaltraining is gebaseerd op de SELEP-methode. Deze methode heb ik ontwikkeld toen ik zocht naar een hele manier om cursisten ‘Snel En Effectief’ te laten Leren aan de hand van hun Eigen Praktijk’.  Dat werd een op maat geschreven training, die nog steeds mijn absolute voorkeur heeft! Met deze methode leren de deelnemers snel en met veel betrokkenheid, enthousiasme  én zelfvertrouwen!

Zakelijke taaltraining

Maar ook algemene zakelijke taaltrainingen zijn mogelijk. Niet toegespitst op het bedrijf, maar wel op zakelijk taalgebruik of situaties. Heel bruikbaar voor wie op zoek is naar  een introductie- of opfriscursus of voor die collega die enige grammaticale herhaling of verdieping zoekt!

Individuele trajecten of modules voor kleine groepen

Wie individueel getraind wil worden adviseer ik 1-op-1 coaching. Wie met een aantal mensen meer wil weten over een bepaald onderwerp heeft veel aan het volgen van een paar taalmodules . Hoe vervoeg ik nou toch die Engelse werkwoorden in het Nederlands: is het gestresst of gestrest? Hoe zal het ook alweer met die Duitse naamvallen?  Heerlijk om in korte tijd  snel en effectief bijgespijkerd te worden!

Persoonlijke aandacht en de taal in je oren!

Ik hou van een persoonlijke benadering en een luchtige sfeer tijdens de trainingen. Ik let erop dat ik iedereen betrek, mee laat doen en aandacht geef, zodat elke deelnemer de support krijgt die  hij of zij verdient. Soms laat ik muziek horen omdat ik het belangrijk vind, dat je de klank van een taal leert. Ik zeg wel eens: “de taal moet in je oren kruipen”. En ik hou van hardop oefenen en plezier hebben met elkaar: want het leren van een nieuwe taal mag gewoon leuk zijn!

Waarom je met mij wilt werken?

Mijn coachende stijl van trainen laat zelfvertrouwen groeien

  • 200% inzet voor deelnemers
  • Gestructureerd en resultaatgericht
  • Heldere afspraken, doelen en planning
  • Persoonlijke aandacht en coachende trainingsstijl
  • Altijd met de juiste focus op de praktische toepasbaarheid in de praktijk

Mail of bel  06-15003574
voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Scroll to Top